جمعه 28 ارديبهشت 1403-10:34 شمسی /5/17/2024 10:34:15 AM
  • گروه مطلب:
  • کد مطلب:19318
  • زمان انتشار:چهارشنبه 23 مهر 1399-13:24

رئیس شورای رقابت در واکنش به طرح انتقال قیمت‌گذاری خودرو از این شورا به سازمان حمایت گفت: برخی شاید اطلاع ندارند زمانی که وزارت صمت مسئولیت قیمت گذاری خودرو را برعهده داشت، نتوانست آشفته بازار خودرو را کنترل کند؛ خودروسازان هم بهتر است همه چیز را گردن قیمت نینداخته و بروند از راه دیگر پول درآورده و زیانشان را جبران کنند. 
کنایه رییس شورای رقابت به "صمت" و خودروسازان

به گزارش خودرونامه، خیرا برخی خبرها از این حکایت داشته که کمیته سیاست گذاری خودرو مقدمات انتقال قیمت‌گذاری از شورای رقابت به سازمان حمایت را فراهم کرده و قرار است برای نهایی شدن آن موضوع در شورای هماهنگی سران سه قوا به تصویب برسد. 
ظاهرا در این ماجرا پای خودروسازان نیز در میان بوده و نسبت به زیانی که در حال حاضر دارند معترض شده و حتی گفته می‌شود آنها درخواست قیمت گذاری براساس نرخ حاشیه بازار را داشته‌اند که با آن موافقت نشده است، ولی اینگونه مطرح شده تا زمانی که خودرو در بورس عرضه می‌شود قیمت گذاری از شورای رقابت به سازمان حمایت منتقل شود. این در حالی است که شورای رقابت در ماه‌های گذشته مجددا به قیمت‌ گذاری خودرو برگشته بود، چرا که در حدود دو سال پیش این شورا در نتیجه مصوبه هیات هماهنگی سران سه قوا به نوعی از مسئولیت قیمت گذاری خودرو کنار گذاشته شده بود، آن هم در شرایطی که مسئولان در شورای رقابت معتقد بودند برداشت نادرست وزیر صنعت، معدن و تجارت(صمت) وقت از مصوبه سران سه قوا موجب کنار رفتن شورا از قیمت گذاری و انتقال به وزارت صمت شد،ولی در نهایت بعد از رایزنی‌های صورت گرفته و به استناد قانون که تاکید دارد باید شورای رقابت به بازار انحصاری ورود و قیمت گذاری را بر عهده بگیرد بار دیگر در ابتدای سال جاری شورای رقابت به قیمت گذاری خودرو برگشت. اما با طرح کنار گذاشتن شورا و انتقال قیمت گذاری به سازمان حمایت، رضا شیوا رئیس شورای رقابت، این موضوع مورد پرسش قرار گرفت. وی در این مورد به تجربه واگذاری قیمت گذاری به وزارت صمت اشاره کرد و گفت: از بهمن ماه سال 1397 تا اردیبهشت ماه امسال قیمت گذاری و به نوعی کنترل قیمت بر عهده وزارت صمت بود، پس چرا نتوانستند به بازار سروسامان داده و آشفته بازار خودرو را کنترل کنند و وضعیت به این سمت پیش رفت؟ رئیس شورای رقابت ادامه داد: شاید برخی از سابقه وزارت صمت در این مورد و اینکه چه اتفاقی افتاد، اطلاع ندارند. وی در ادامه به درخواست خودروسازها برای راهکاری به منظور جبران زیان انباشته و یا قیمت گذاری براساس حاشیه بازار اشاره کرد و گفت: قیمتی که در حال حاضر شورای رقابت براساس فرمول تعیین می‌کند با در نظر گرفتن تورم بخشی و همچنین ابعاد دیگر از جمله هزینه‌های مالی، هزینه نقل و انتقال پول خودروسازان و سود هفت درصدی آنها است و از سوی دیگر باید قیمت برای مصرف کننده واقعی نیز به صرفه باشد.شیوا ادامه داد: این‌که خودروسازها دائم از زیان انباشته سخن گفته و به دلیل مشکلات خود نمی‌توانند به قطعه سازان پول دهند، مشکل شورای رقابت نیست. شیوا تاکید کرد: مشکل خودروساز باید به گونه‌ای دیگر حل شود؛ به عنوان مثال بروند دارایی‌های غیر مولد و غیرمرتبط خود را فروخته و هزینه‌های نامتعارف را کاهش دهند، نه این‌که همه چیز را گردن قیمت بیندازند. 
شیوا درباره اینکه چرا برخی اصرار دارند قیمت گذاری خودرو از شورای رقابت خارج و به سازمان حمایت منتقل شود، گفت:از گذشته سازمان حمایت طرفدار قیمت گذاری بر مبنای پنج درصد زیر حاشیه بازار بوده و به هیچ عنوان موافق قیمت عادلانه ای که شورای رقابت تعیین می کرد، نبود. وی گفت:اگر قیمت گذاری به سازمان حمایت واگذار شود اتفاق خیلی خوبی برای خودروسازان است و آن موقع مابه التفاوتی که باید به مردم برسد به خودروسازان خواهد رسید.رئیس شورای رقابت افزود: باید توجه داشت این نحوه قیمت گذاری خودرو می تواند برای سازمان حمایت و دولت که خود در خودرو سهم دارند نیز مهم باشد و سود بیشتری نصیب شان خواهد شد. 
منبع:ایسنا


نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

.

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین